İBB’de evlilik dayanağı 15 bin TL’ye çıkarıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni evlenen çifteler için sunduğu “Evlilik Desteği”ni yüzde 115 arttırdı. 7 bin TL olan “Evlilik Desteği” paketini 15 bin TL’ye çıkardı. Müracaatlar, Alo 153 Tahlil Merkezi ve İstanbul Senin taşınabilir uygulaması üzerinden alınıyor. Çiftlerin gelir ve gereksinim durumuna bakılırken, kuralları taşıyan çiftlere tek seferlik karşılıksız ödeme yapılacak.

  • 03 Şubat 2024
  • 25 kez görüntülendi.
İBB’de evlilik dayanağı 15 bin TL’ye çıkarıldı

İSTANBUL (İGFA) – İBB Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı, ekonomik krizin getirisi enflasyon, artan yoksulluk üzere nedenleri göz önünde bulundurarak yeni evlenen çiftelere verdiği maddi dayanağı artırdı. 7 bin TL olan “Evlilik Desteği” 15 bin TL’ye çıkarıldı. 14 Nisan 2023 tarihinden itibaren uyulamaya konulan “Evlilik Desteği” ile bugüne kadar 8 bin 682 ikili ulaşıldı.

NASIL BAŞVURULUR?

“Evlilik Desteği” için müracaatlar; Alo 153 Tahlil Merkezi, İstanbul Senin Uygulaması ya da Toplumsal ve Ekonomik Dayanak Online Müracaat (sosyalyardim.ibb.gov.tr) kanalları üzerinden yapılabiliyor.

BAŞVURU KAİDELERİ NELERDİR?

“Evlilik Desteği” için gerekli kaideler ise şöyle;

TC vatandaşı olması İstanbul’da ikamet etmesiÇiftlerin her birinin 18 yaş üstü olmasıMedeni durumunun “evli” ibaresi haricinde olmasıBirden fazla evlilik yardımı müracaatının bulunmaması Nikâh tarihinin müracaat tarihinden itibaren en fazla 90 gün sonra olması

DESTEK SÜRECİ NASIL?

Müracaat sahiplerinin gelir durumu dikkate alınarak başvurusu bedellendiriliyor. Müracaat sahibinin bayan ya da erkek olduğuna bakılmaksızın nakit takviye bayan olan şahsa veriliyor. Müracaat sırasında eş adaylarından sırf birinin ikametinin İstanbul’da olması kâfi. İstanbul’da yaşayan kişi müracaat sahibi oluyor. Müracaatta bulunan bireylerin toplumsal takviye muhtaçlığı evrak denetimi ile sağlanıyor. Nakit Dayanak, bayanın banka hesabına evlilik resmi olarak gerçekleştirildikten sonra yatırılıyor. Evlilik gerçekleştikten sonra her iki kişinin de ikametinin İstanbul’da olması koşulu isteniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ